Bevægelse i undervisningen

På skolen har vi hver formiddag et "bevægelsesbånd". Lærerne har sammen forberedt et forløb, der i løbet af ugen både sikrer, at pulsen kommer højt op, og at motorikken bliver trænet.

Nyhed billede
I dag var indskolingen i skolegården, hvor de trænede motorik.

Børnene får en bedre kropsbevidsthed og en bedre balance. Altsammen noget som som sammen med mange andre ting understøtter al den læring, der også foregår i skolen.

Mens indskolingen trænede i skolegården, var mellemtrinet ude at løbe "runder".
Her er formålet at træne og styrke konditionen - bl.a. fordi vi ved, det giver velvære at få pulsen op.

Vi er meget bevidste om, at bevægelsen skal have et formål. Det skal være sjovt og spændende, men det skal også være mere end det. Det er vigtigt, at vi er bevidste om, at det ikke "bare" er aktiviteter for aktiviteternes skyld.

I linket til artiklen, kan du læse mere om bevægelsens/idrættens rolle for børnenes samlede læring.

Vi er stadig i gang med at lære som skole og er spændte på, hvor vi er om et par år, når vi har gjort os endnu bedre erfaringer med bevægelse i undervisningen.

I løbet af skoleåret er skolens og SFO'ens personale på kurser, der giver redskaber til at tænke bevægelse ind i fagene og den understøttende undervisning.

Birgitte Boe Rinder den 29-04-2016
    Ny helhedsleder/skoleleder på Vorgod-Barde Skole

Det er en meget stor glæde at kunne meddele, at ny helhedsleder/skoleleder i Vorgod-Barde bliver Lene Højgaard Hansen, som tiltræder stillingen den 1. august 2016.

Lene har siden 2012 været souschef på Holstebro Musikskole, og inden da var hun i 7 år viceskoleleder på Nørrelandsskolen i Holstebro.
    Lene blev i 1994 uddannet lærer og har arbejdet som lærer på en fri- og efterskole, en friskole og i folkeskolen.

Vi glæder os rigtigt meget til samarbejdet med Lene.

Birgitte Boe Rinder
    Konstitueret skoleleder
    Birgitte Boe Rinder den 29-04-2016
    Vorgod-Barde Skole søger to nye lærere til henholdsvis dansk og matematik

Se mere i vedhæftede stillingsopslag samt link.
    Birgitte Boe Rinder den 01-04-2016
    Tidsplan for valg af ny skolebestyrelse 2016