Bevægelse i undervisningen

På skolen har vi hver formiddag et "bevægelsesbånd". Lærerne har sammen forberedt et forløb der i løbet af ugen både sikrer, at pulsen kommer højt op og at motorikken bliver trænet.

Nyhed billede
I dag var indskolingen i skolegården, hvor de trænede motorik.

Børnene får en bedre kropsbevidsthed og en bedre balance. Altsammen noget som som sammen med mange andre ting understøtter al den læring, der også foregår i skolen.

Mens indskolingen trænede i skolegården, var mellemtrinet ude at løbe "runder".
Her er formålet at træne og styrke konditionen - bl.a. fordi vi ved det giver velvære at få pulsen op.

Vi er meget bevidste om, at bevægelsen skal have et formål. Det skal være sjovt og spændende, men det skal også være mere end det. Det er vigtigt, at vi er bevidste om, at det ikke "bare" er aktiviteter for aktiviteternes skyld.

I linket til artiklen, kan du læse mere om bevægelsens, idrættens rolle for børnenes samlede læring.

Vi er stadig i gang med at lære som skole og er spændte på, hvor vi er om et par år, når vi har gjort os endnu bedre erfaringer med bevægelse i undervisningen.

I løbet af skoleåret er skolens og SFO'ens personale på kurser, der giver redskaber til at tænke bevægelse ind i fagene og den understøttende undervisning.

Ingen aktuelle opslag
  • 07-09-2015