Bevægelse i undervisningen

På skolen har vi hver formiddag et "bevægelsesbånd". Lærerne har sammen forberedt et forløb der i løbet af ugen både sikrer, at pulsen kommer højt op og at motorikken bliver trænet.

Nyhed billede
I dag var indskolingen i skolegården, hvor de trænede motorik.

Børnene får en bedre kropsbevidsthed og en bedre balance. Altsammen noget som som sammen med mange andre ting understøtter al den læring, der også foregår i skolen.

Mens indskolingen trænede i skolegården, var mellemtrinet ude at løbe "runder".
Her er formålet at træne og styrke konditionen - bl.a. fordi vi ved det giver velvære at få pulsen op.

Vi er meget bevidste om, at bevægelsen skal have et formål. Det skal være sjovt og spændende, men det skal også være mere end det. Det er vigtigt, at vi er bevidste om, at det ikke "bare" er aktiviteter for aktiviteternes skyld.

I linket til artiklen, kan du læse mere om bevægelsens, idrættens rolle for børnenes samlede læring.

Vi er stadig i gang med at lære som skole og er spændte på, hvor vi er om et par år, når vi har gjort os endnu bedre erfaringer med bevægelse i undervisningen.

I løbet af skoleåret er skolens og SFO'ens personale på kurser, der giver redskaber til at tænke bevægelse ind i fagene og den understøttende undervisning.

• Birgitte Boe Rinder den 11-02-2016
    Vinterferie på Vorgod-Barde Skole

Vorgod-Barde Skole holder vinterferie i uge 7.
    Vi glæder os til at se alle elever igen mandag den 22. februar.
    Birgitte Boe Rinder den 12-02-2016
    Giv dit barn 17 gode børnebøger til vinterferien - gratis!

I hele februar er der fri læsning på www.gratisbørnebøger.dk, og der er 17 titler at vælge imellem fra syv af landets mest læste forfattere, heraf to af årets Orlanominerede. E-bøgerne kan læses gratis på computer, iPad eller smartphone.

To års læsning kan vindes
    Læser børn ikke i skoleferierne, mister de et par måneders læsetræning hvert år. Ved at læse i ferierne kan dit barn vinde et til to års læsetræning i løbet af folkeskoleårene.

Læs af lyst!
    Børn elsker at læse, men de vil læse af lyst og selv vælge bøgerne.
    Spænding, humor, alvor.
    Letlæsning, selvlæsning, højtlæsning.
    www.gratisbørnebøger.dk tilbyder noget for enhver smag.

Forfatterne bag
    E-bøgerne på www.gratisbørnebøger.dk tilbydes gratis af forfatterne Benni Bødker, Henrik Einspor, Jan Kjær, Ellen Holmboe, Emil Blichfeldt, Bo Skjoldborg og Morten Dürr.