Opslagstavlen

Skoleindskrivning til 0. klasse 2019-2020

Hver skole har sit eget distrikt og børn, der bor i dette distrikt, har ret til at blive indskrevet i distriktsskolen. Folkeskoleloven giver dog mulighed for, at man kan vælge en anden skole end distriktsskolen – frit skolevalg.

Skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune har digital skoleindskrivning for kommende 0. klasser i perioden 21.01.19 - 04.02.19.
    Hvis dit barn skal gå i en friskole, bedes du også indberette det på digital skoleindskrivning.
    Uanset, om barnet skal gå i distriktsskolen, en anden folkeskole eller en friskole, er det meget vigtigt, at den digitale indberetning foretages inden for ovennævnte frist.

Hvis dit barn er født i 2013 eller er fra 2012 og ikke allerede er begyndt i 0. klasse vil du få besked fra skolen i dit skoledistrikt vedrørende skoleindskrivningen.
    Modtager du ikke en sådan besked, er det vigtigt, at du selv kontakter distriktsskolen eller Ringkøbing-Skjern Kommune, Dagtilbud og Undervisning, Dyrvigsvej 9, 6920 Videbæk, telefon 9974 1331.

I forbindelse med den digitale skoleindskrivning til 0. klasse skal der også ske indskrivning til skolefritidsordning, hvis dette ønskes.
    Vær opmærksom på, at hvis du indskriver dit barn på en anden skole end distriktsskolen, kan du ikke samtidigt indskrive til SFO på denne skole, det skal du gøre via digital pladsanvisning.

Skoleudsættelse
    Det er muligt at søge om skoleudsættelse for dit barn. Ansøgning herom skal være Dagtilbud og Undervisning i hænde senest den 8. januar 2019.

Birgitte Boe Rinder den 12-11-2018
    Kære Forældre

Flere morgener har både jeg og andre konstateret en del mørke cyklister om på vej til skole. Jeg skal derfor opfordre ALLE til at kontrollere, at jeres børn har funktionelt lys på deres cykler. Dette uanset om de cykler på stien eller på vejen.

Mogens Bang
    Mogens Bang den 17-01-2019

Ringkøbing-Skjern Bibliotekernes forårsprogram

Nogle arrangementer kræver billet – til andre kan du bare kigge forbi.
    Nogle arrangementer er gratis, og andre koster lidt.
    Der er noget for voksne, for børn, for de nysgerrige og videbegærlige, for barnlige sjæle, for unge og gamle - kort sagt - her er der spændende oplevelser for alle ...

Vi prøver hvert år at tilføre programmet noget nyt, og i år bliver ingen undtagelse.

Oplevelser for børn
    Der venter børnene en bred vifte af sjove og engagerende aktiviteter som musikalsk legestue, kreative workshops og børneteater, hvor både fantasien og barnligheden kan få frit løb.

SYNG med MIG
    Vi har erfaret, at folk gerne vil mødes omkring sangglæde og det fællesskab, det giver at synge. Derfor inviterer vi nu i samarbejde med Musikskolen Ringkøbing-Skjern til tre sangaftner under overskriften SYNG med MIG, hvor lokale ”kendisser” bliver sangværter for en aften. Sangværten udvælger en håndfuld sange, fortrinsvis fra Højskolesangbogen, som alle bliver præsenteret og får nogle personlige ord og vinkler med på vejen.

Kom i gang med slægtsforskning
    Som noget nyt kan du også få hjælp til at gå på opdagelse i din families historie. Biblioteket har indgået et samarbejde med tre erfarne slægtsforskere fra Nordvestjysk Slægtshistorisk Forening. De rådgiver om, hvordan du holder styr på oplysninger, bruger kilder og giver dig kendskab til internettets mange muligheder indenfor emnet.

Populære erindringscaféer
    Erindringscaféerne, som bibliotekerne arrangerer i samarbejde med lokalarkiverne, er en stor succes, og vi er hele tiden på udkig efter nye lokale fortællere. Vi hører her historien fra en svunden tid. Men vi er også på jagt efter fortællinger fra nutiden, så har du en god historie, eller kender du nogen, som har og gerne vil dele den med andre, må du meget gerne kontakte os. Til eksempel får vi til foråret besøg af Mediha, som fortæller sin helt egen personlige skildring om at møde Danmark som flygtning.

Spændende foredrag
    Vi inviterer naturligvis også til de mere traditionelle forfatteraftner og arrangementer med interessante kulturpersonligheder, og blandt dem vil du kunne møde:
    Pelle Hvenegaard, som fortæller om seks års overlevelseskamp i et fertilitets- og adoptionshelvede.
    Ann E. Knudsen, der fortæller om børn og opdragelse.
    Claus Dalby, som runder sæsonen af med at fortælle om den frodige og levende have.

Vi har som altid glædet os til at præsentere det nye program, hvor vi forsøger at ramme så bredt som muligt, men synes du alligevel, der mangler noget, så slå et slag forbi biblioteket eller send os en mail med dit forslag. Vi sidder altid parat bag tasterne.

Velkommen til et kulturelt boblende forår.

Link til bladreudgave: https://issuu.com/ringkobing-skjernbibliotekerne/docs/2019_1_program_foraar

Birgitte Boe Rinder den 15-01-2019